Z. KÁRPÁT DÁNIEL,

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL,
Z. KÁRPÁT DÁNIEL, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Valóban, egy egy kaptafára készülő egyezményrendszer újabb darabja van előttünk, tehát tulajdonképpen külső ajánlások, megoldások alapján egy egyébként jó irányba mutató dokumentumot kívánnak most aláíratni - idézőjelben - a Magyar Országgyűléssel a kormányzó pártok.
Azt kell mondanunk, hogy a kettős adóztatás elkerülése egy olyan, tulajdonképpen általánossá vált célt jelöl, amellyel szemben itt különböző érveket, vita-pontokat nem is nagyon lehetne és nem is nagyon lenne értelme felhozni. Amivel talán lehetett volna gazdagítani a felvezetőt, az az, hogy milyen típusú tőkebefektetésekre számít a kormány Irak irányából vagy akár a térségből, régióból. Tehát egy átgondolt gazdasági koncepció ismertetése biztos, hogy használt volna, de alapvetően az előttünk fekvő egyezményt és tervezetét támogatjuk, támogathatjuk.
A kormány figyelmébe csak annyit ajánlanék, hogy ha már a térség kerül szóba, mondjuk, Irak és a gazdasági folyamatok, akkor jó ismerőseikkel való kapcsolattartásukat is tartsák szem előtt azt illetően, hogy ha Irakban nyitnak olyan irodát, ahol a letelepedési kötvényeiket árusítják, diszkontáron pörgetik ki ezeket, látható, hogy számos esetben a kötvényüzletágban fiktív kötvények bevonásával, akkor ez a gazdasági stratégia legalábbis megkérdőjeleződik. Ha pedig nem látjuk tisztán a részleteit, mert a felvezetőben erről nem volt szó, akkor élhetünk azzal a feltételezéssel, hogy a kormányzat külpolitikája és külgazdasági folyamatirányítása terén is olyan vadhajtásokra fogja ragadtatni magát, mint amilyen a kötvényüzletága volt.
Tehát ha van ráhatásuk a jó barátaikra, akkor szíveskedjenek bezáratni azt az iraki irodát, szüntessék meg a kötvénybizniszt, ne csak kivezessék, hanem véglegesen szüntessék azt meg, és teljesen egyértelmű az elvárás részünkről, hogy ha már támogatjuk a jó irányú gazdasági folyamatokat támogató egyezményeket, akkor önök is viselkedjenek tisztességesen más, de azért mégis ideköthető gazdasági folyamatok kapcsán.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)
(12.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me