HORVÁTH IMRE

Full text search

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt napokban több riport, tudósítás jelent meg sajtóban, televízióban a posta szolgáltatásaival kapcsolatban. Választókerületemben, Újpesten több választópolgár panasszal, kifogással élt a postai szolgáltatásokat illetően, ami abban nyilvánul meg, hogy késve, hetekkel, hónapokkal később kapják meg leveleiket, értékküldeményeiket, több esetben előfordul, hogy az átutalási utalványokat is határidő lejárta után kézbesítik, így a befizetések után pótdíjat kell fizetni a polgároknak.
Tudomásom szerint a főváros több kerületében is hasonló gondok vannak. Ennek oka ismereteim szerint a hivatalokban jelentkező létszámhiány, főleg a postai kézbesítőket illetően. Újpesten az a jellemző, hogy nyugdíjasokat hívnak be, túlórapénzt fizetnek ki, és más kerületekből vezényelnek munkaerőt az újpesti postahivatalhoz. Véleményezhető, hogy ennek az az oka, hogy a munkavégzés arányait figyelembe véve még a 14 százalékos fizetésemelés sem elég, tehát a megemelt fizetésért sem nagyon tolakodnak az embereknek postásnak lenni.
Államtitkár úrtól azt kérdezem, hogy mit kíván tenni a minisztérium, hogy a postánál kialakult jelenlegi helyzet, állapot megszűnjön. Tisztelettel várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me