DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igazságos rezsicsökkentésre van szükség, ugyanis a gázárak sokkal alacsonyabbak, mint amennyiért Magyarországon az emberek megkapják. Tehát az MSZP javaslata egy lényeges gázár-csökken-tésre vonatkozik, két okból: mert szükség van rá, az átlag alatti fogyasztók aránytalanul sokat fizetnek a gázért, másrészt lehetőség is van rá, mert a világpiacon jóval olcsóbb a gáz, mint amennyiért ma Magyarországon ezt a Fidesz eladja.
Tehát nem lehet fenntartani azt az igazságtalan helyzetet, hogy olcsóbban szerzi be az állam a földgázt, és egységesen drágán adja el Magyarországon. Tehát amikor a Fidesz hivatkozik itt mindenféle nemzetinek nevezett konzultációra, akkor azt az igazságtalan állapotot védi, hogy mesterségesen magasabban tartja az árat, mint amit a világpiaci ár, jelen esetben a magyar importár szükségessé tesz.
Tehát a mi javaslatunk az, hogy 20 százalékkal csökkentsük a lakossági gázárat az átlagfogyasztásig, ezzel kiegyenlítve azt az igazságtalanságot, amit korábban elkövettek, hogy mindenkinek azonos mértékben csökkentették a gáznak az árát. Így nem ösztönöztek fogyasztáscsökkentésre, mert aki nagyfogyasztó volt, az még többet takarított meg a korábbi árcsökkentéssel.
Tehát öntsünk tiszta vizet a pohárba! Az MSZP kilenc alkalommal nyújtott be törvénymódosítást arra vonatkozóan, hogy csökkenjen Magyarországon a gázár, mert erre a világpiaci ár lehetőséget ad, a fideszes többség ezt kilencszer megakadályozta. Itt a tizedik alkalom: csökkentsük együtt a gáznak az árát. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me