BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Teljesen példátlan, hogy a kormány képviselője hazudozni jár be az Országgyűlésbe. Soltész államtitkár úr, szégyellje magát! Néhány tényt mondanék önnek a hozzászólása kapcsán; egyrészt a családi pótlékot megdupláztuk a kormányzásunk alatt. Tudja, az a családi pótlék, amit mindenki megkap, az adókedvezményt csak a munkából élők kapnak meg. Ha ön nem tudja, mi a különbség a munkából élők és a mindenki között, akkor nemcsak az alsó tagozatos matematikával, de a szövegértéssel is problémái vannak, ha meg tudja, akkor ne hazudozzon! (Szilágyi György: Úgy van!)
A másik: a szegénységi mutatók tekintetében nem tud olyan hivatalos, kormánytól független intézményt felsorolni, államtitkár úr, ami ne azt mutatná ki, hogy 2010 óta nőtt a szegénység az országban. Nem tud ilyet mutatni, úgyhogy ne példálózzon ezzel!
A harmadik pedig a nyugdíjprémium: ön arra a nyugdíjprémiumra büszke, amelyet még a szocialista kormányok döntöttek el, és a szocialista többségű parlament szavazott meg itt az Országgyűlésben? Ezt veti a mi szemünkre, hogy bezzeg most megkapják?! Nem az a szégyen, tudja, hogy ezt most megkapják, az a szégyen, hogy a nyugdíjprémiumhoz hét év kellett, mert most először olyanok a gazdaság mutatói az önök gazdaságpolitikája miatt, ami miatt egyáltalán az a nyugdíjprémium, amiről még mi hoztunk döntést, kifizethető, államtitkár úr. Szálljon már le a földre!
És egyébként a korrupcióról: arról persze nem beszélt. Csak friss mai hír, államtitkár úr, csak úgy jelzem önnek, Mészáros Lőrinc megvette Tatabánya főterének egyharmadát. A kaszinók bevétele, pontosabban: a szerencsejáték ágazat bevétele minden korábbinál több, 400 milliárd forint, de az állami adóbevételek 2001 óta nem voltak ilyen alacsonyak, épphogy meghaladta a 30 milliárdot, csak azért, hogy Andy Vajna és társai gazdagodhassanak. Ez az önök politikája, államtitkár úr! Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me