SOLTÉSZ MIKLÓS,

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS,
SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Megismétlem még egyszer a számot: az önök családpolitikájának összege 2010-ben 900 milliárd forint volt, a jövő évben 1900 milliárd forint lesz. Nem tudom, mi ez, ha nem hatalmas nagy emelkedés. (Burány Sándor: Nem erről beszélek! Több a szegény is! Nem erről beszélek!)
Érdemes lenne megnézni a számokat, mert pontosan ez az óriási nagy különbség az önök és a mi politikánk között, hogy mi munkaalapúra emeltük a társadalmat. Ennek köszönhető a 700 ezerrel növekvő foglalkoztatás, ennek köszönhető az, hogy a valóban nagy szegénységben és nyomorban élő emberek, akiket egyébként önök segélyre kárhoztattak, nekik egy nagy része végre munkával szerzi a jövedelmét, és ennek köszönhetően 96 százalékuk részesül, és le tudja hívni a családi adókedvezményt. Tudja, miért? Mert a járulékkedvezményre is kiterjesztettük az elmúlt évek során, hogy az alacsonyabb jövedelműek is részesülhessenek ebben.
Nyugdíjprémium: teljesen igaza van, elindították. És mit csináltak egyébként a nyugdíjakkal? A nyugdíjak reálértéke az önök kormányzásának az utolsó éveiben csökkent. Ezt nem tudja letagadni (Mesterházy Attila: Válság volt!), és azt sem tudja letagadni, hogy 2010 óta 10 százalékkal növekedett a reálértéke a nyugdíjaknak.
A korrupcióról, én azt gondolom, hogy a Szocialista Párt ne nagyon beszélgessen, meg ne nagyon mondjon (Mesterházy Attila: Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc.), mert Európa egyik legnagyobb korrupciós botránya önökhöz kapcsolódik (Mesterházy Attila: Ki a gyanúsított? - Közbeszólások az MSZP soraiból. - Az elnök csenget.) a 4-es metróval kapcsolatban. Önök voltak akkor egyrészt kormányon, önök voltak a főváros élén akkor, tehát ön másokat ne vádoljon nagy korrupcióval.
Először nézzenek tükörbe! Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me