SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Dankó Béla képviselő úr felszólalására szeretnék reagálni. Képviselő úr azt mondta, hogy 1 forint sportra költött pénz körülbelül 4 forint hasznot hoz. Ez valóban helyes szám, ha a nemzetközi viszonylatokat vesszük figyelembe, normális országokban 1 forint sportra költött pénz nagyjából 4 forintot hoz.
De itt, Magyarországon a magyar költségvetésről beszélünk, és ez egy erős csúsztatás. Azt is elmondom, hogy miért. Azért, mert más országokban azt az 1 forintot valóban ráköltik a sportra, nálunk nem költik rá a sportra azt az 1 forintot, hiszen 1 forint sportra költött pénz nálunk nagyjából 30 fillért jelenthet, ha figyelembe vesszük a korrupciós rátát. Ráadásul a különböző stadionépítéseket nem a sportra költött pénznek számolják, és ebben a kormány élen járt az elmúlt időszakban, hiszen nincs még egy olyan gazdag ország a világon, ahol, mondjuk, két kilométeres körzeten belül három szupermodern stadiont építenének fel.
Ugye, ha a Puskástól elmegyünk az Üllői útig, akkor ez lesz a helyzet jelen pillanatban, ami nem biztos, hogy az egészséges életmódot fogja elősegíteni, amikor ezeket a létesítményeket kizárólag az élsportra fordítjuk. Ráadásul ezeknél az építkezéseknél nem átlátható és koncepciótlan is véleményünk szerint, hiszen még nagyon sok pénzt kell majd rákölteni, amit szintén a sporthoz vesznek, azokért a hibákért, mint például a Dagály esetében, ahol még mindig nincs üzemeltetője a Dagály arénának. Kérdés, hogy ez mennyibe fog kerülni az adófizető állampolgároknak.
A másik: a sportfejlesztéseket és a taót említette. A taónál ugyanez a helyzet, hiszen a taót is a sportra fordított pénzeknek veszik, és ez a korrupció melegágya. Ön is nagyon jól tudja, hogy nincs ellenőrzés, hogy visszaélnek vele, hogy a különböző szakági sportszövetségeknél csak fideszes vezetők ülnek, és amit lehet, ellopnak ebből a pénzből, és nem az utánpótlásnevelésre fordítják, vagy nem azzal foglalkoznak.
Ön azt mondta, hogy stratégiai ágazat a sport. Elég szégyen az, hogy a sport népszerűsítésére folyamatosan, ebben az évben is nagy komoly 25 millió forintot kívánnak fordítani. 25 millió forint a sport népszerűsítésére! Szerintem ez felháborító. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me