KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Legelőször is szeretném megnyugtatni önt és a tisztelt Házat, hogy a magyar kormány felkészült minden provokáció elhárítására. Arra is szeretném felhívni a figyelmet, és szeretném megnyugtatni önt és a tisztelt Házat, hogy a kormány, a magyar hatóságok kellő erővel rendelkeznek, hogy megvédjék a déli határt, megvédjék Magyarország és az Európai Unió határát mindenkivel szemben.
Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A déli határon a magyar rendőrök és a honvédek megvédik a magyar és az európai emberek biztonságát. A Fidesz és a kormány ki fog tartani a magyar és az európai emberek biztonsága és a schengeni határok védelme mellett még akkor is, ha emiatt Brüsszel és a külföldről támogatott migránspárti szervezetek célkeresztjébe került.
A kormány számára a magyar emberek biztonsága az elsődleges. Ennek bizonyítéka a hármas védelem létrehozása. A szigorított jogi határzár március 28-án lépett életbe, és április 28-án pedig átadtuk a megépített második kerítéssort a magyar-szerb határon. Természetesen a magyar kormány nem adja fel a határvédelmet és az eddig folytatott migrációs politikáját. A kormány minden provokációt elhárít, ami a határvédelemmel kapcsolatban megfogalmazódik. A tüntetők, illetve azok a szervezetek, amelyek támadják Magyarországot a szigorított fizikai és jogi határzár miatt, többszörösen tévednek. A tranzitzóna nem börtön. A kérelmezők szabad akaratukból tartózkodnak ott. Szerbia felé bármikor elhagyhatják a tranzitzónát, és a személyi szabadságuk nincsen korlátozva.
A Nemzetbiztonsági bizottság kihelyezett ülésén április 26-án a bizottság tagjai meggyőződhettek a tranzitzónában uralkodó körülményekről. A bizottság tagjaival együtt magam is azt tapasztaltam, hogy emberséges körülmények állnak rendelkezésre még a kisgyerekes családok számára is.
A 2017. április 15-én Röszkén tartott demonstrációt egy osztrák állampolgársággal rendelkező személy jelentette be a MigSzol szervezet nevében. A jogsértések megelőzése érdekében az egyébként jelen lévő állományon túl további rendőri erőket vezényeltek a helyszínre. A rendőri sorfal kellő visszatartó erőnek bizonyult, senki nem tett kísérletet a kerítés megközelítésére, illetve annak megrongálására.
Összefoglalva tehát azt mondhatom, hogy minden olyan vád, amely a magyar kormányt éri a migránsokkal való bánásmód tekintetében, teljesen megalapozatlan. A magyar kormány olyan körülményeket biztosít a menedékkérők számára, ami talán az általuk elhagyott hazájukban sem volt meg részükre. Kérem a tisztelt képviselő urat, hogy fogadja el a válaszomat. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me