PETNEHÁZY ATTILA

Full text search

PETNEHÁZY ATTILA
PETNEHÁZY ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ha most szemléltető eszközt használnék - amit természetesen nem tehetek, amivel minden képviselőtársam tisztában is van -, akkor fölemelnék egy táblát, és az lenne ráírva, hogy Botka László megbukott. Ismét megbukott egy baloldali politikus, mármint a szavahihetőség területén. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Miért is nem meglepetten mondom ezt? Valószínűleg így szocializálódtam - bizonyára ők is. De maradjunk a jelennél!
A közelmúltban Botka László a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett föl néhány olyan vagyontárgyat, amivel valójában rendelkezik. Na most, miután mindennapi használatban lévő, nap mint nap használatos luxuscikkekről, órákról és luxusautóról van szó, akkor bizonyára ez nem kerülhette el a figyelmét. Akkor azt is állíthatjuk, hogy talán valótlanságot állít a vagyonnyilatkozatában. Tulajdonképpen mondhatnánk azt, hogy ez nem meglepő, utalva az előbb elhangzottakra, hogy reggel, este és délben mit tett annak idején egy Gyurcsány nevű politikus. Úgy tűnik, hogy amit ő letett, azt most folytatja Botka László, ugyanúgy, ahogy eddig megszokhattuk.
Botka László egyébként a hétvégén éppen Nyíregyházán vendégeskedett, ahol is magára öltötte a szegény nép gyermeke szerepkört, és így tetszelgett. Valójában pedig egy dúsgazdag emberről van szó. Megkérdezhetné az ember, ha önkormányzati képviselőségem éveiben kutatok, ugye, jól emlékszem, hogy polgármesterként is ugyanolyan következményei vannak a valótlan vagyonnyilatkozatnak, mint nekünk, egyszerű képviselőknek? Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(16.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me