LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! A magyarországi bevándorlás állapotát meggyőződésem szerint az a nagyon egyszerű tény mutatja legjobban, hogy Magyarországon, az ország területén belül jelen pillanatban, a jelen napon lényegében egyetlenegy bevándorló sem tartózkodik. Ezzel Magyarország… (Zaj a Jobbik soraiban.) Én meghallgattam, képviselő úr, arra kérem, segítsen abban, hogy meghallgatást találjak önnél és a frakciónál. Tehát csak azt akarom elmondani, hogy Európában alig van olyan ország, ahol ilyen kevés bevándorló van, vagy egyáltalán ne lenne bevándorló, mint ahogy nálunk nincsen. Az elmúlt heti, a legutóbbi csütörtöki adatot tudom mondani önöknek. Néhány száz bevándorló tartózkodott még az ország területén, akiket a rendőrség még nem vitt vissza a kijelölt tranzitzónába.
Kíváncsi lennék, hogy mi volna az a szövegelés mellett, ami a megoldást jelentené az önök véleménye szerint. Arra gondolok, hogy 2015 szeptembere óta az érintett határszakaszokat teljes egészében lezártuk, odavezényeltünk 8 ezer rendőrt és katonát, ami a magyar fegyveres és rendvédelmi képességeknek egy jelentős része, elköltöttünk 250 milliárd forintot a választópolgárok pénzéből, fölépítettünk egy kétsoros kerítést, hermetikusan lezártuk a magyar határt.
A Magyarországon egyébként a nemzetközi jog szerint szabadon mozgó illegális bevándorlókat megállítottuk és a tranzitzónában maradásra kényszerítjük. Emiatt Magyarországot folyamatosan vegzálják az Európai Parlamentben, az Európai Tanácsban, a Fideszt és a KDNP-t ki akarják zárni az Európai Néppártból, és folyamatos próbálkozások vannak a tekintetben, hogy mi mennyire tartjuk be az európai értékrendet. Ehhez képest önök fölállnak és fölteszik ezt a kérdést.
Azt szeretném öntől megkérdezni: ön szerint 30 darab vagy 40 kiskorú veszélyt jelent Magyarországra, a magyar társadalomra? Egy olyan országban, képviselő úr, ahol a lakosság 10 százaléka halmozottan hátrányos helyzetű, ahol 800 ezer-1 millió ember problémáit kezeljük, ott meggyőződésem szerint alapvető etikai kérdés, hogy a kísérő nélküli kiskorúaknak menedéket és mentelmet biztosítunk. Minden becsületes ember kötelessége, aki keresztény, hogy a kísérő nélküli kiskorúaknak mentelmet adjon. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me