DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm szépen. Nem tudom, hogy komplettált volt-e az ön reggelije vagy nem volt komplettált, de az biztos, hogy ön nem kapott érte félmilliárd forintot. Azt gondolom, hogy nagyon nincsen rendjén, hogy valaki ilyen dolgokat bekiabál a médiába, hogy kitalál egy tudományterületet, meg komplettál ételeket, és utána higgyük el, és tapsoljunk hozzá, hogy az az állami vállalat, amelyik adóforintokkal gazdálkodik, ilyen módon szórja el az adófizetők pénzét.
Mert a képlet teljesen egyértelmű. Önök itt kormányon feltőkésítették az MVM-et, az MVM félmilliárddal megtolta a CÖF-öt, a CÖF meglepődött, mert nem magától mondta meg, hogy kapott félmilliárd forintot, hanem úgy húzták ki belőle, és utána elkezdett mindenfélét beszélni, ahelyett, hogy pontosan bevallotta volna, hogy mire kapta ezt a pénz. Ezt egy módon tudta volna megtenni, ha azon nyomban nyilvánosságra hozza a támogatási szerződést.
Meg vagyok lepődve, miniszter úr, hogy önt nem nyugtalanítja az, hogy mi van ebben a szerződésben. Ön szerint teljesen rendben van, hogy ezt a közpénzt ilyen módon szórják el az állami vállalatnál, vagy támogatja ezt, hogy azon nyomban egy teljes átvizsgálás legyen, és hogy egyszer s mindenkorra véget vessenek ennek a gyakorlatnak? Mi az álláspontja a minisztériumnak?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me