HORNUNG ÁGNES ANNA

Full text search

HORNUNG ÁGNES ANNA
HORNUNG ÁGNES ANNA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Először is szeretnék Hollik úrnak köszönetet mondani azért, hogy kontextusba helyezte a jogszabályt, és hogy érthetően elmagyarázta, illetve azért is örülök, hogy nem hallottunk olyan problémákat, amelyek felmerültek volna ezzel a törvényjavaslattal kapcsolatban. Az itt elhangzott kritikákat is, illetve az értelmező megjegyzéseket is úgy veszem, hogy azokat a kihívásokat soroltuk itt fel, amelyekkel mind a világ, mind az Európai Unió, mind a magyar pénzügyi piacok szembesülnek. Igen, ezek azok a kérdések és kihívások, amelyekre többek között a jelen szabályozás is válaszokat próbál adni.
Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a pénzügyi piac az egyik leggyorsabban fejlődő piaci szegmens, tehát a szabályok is folyamatosan változnak. Ezt is látjuk, ahogy az Unió folyamatosan követi le ezeket a változásokat, és a magyar pénzügyi rendszer is így alkalmazkodik ezekhez a változásokhoz, ezért szükséges ezekre időről időre reagálni, és ezt a reakciót láthatjuk most az előttünk lévő törvénycsomagban is.
Ez a szabályozás, ahogy ezt többen el is mondtuk, alapvetően a transzparenciát és az ügyfélvédelmet helyezi a középpontba, tehát minden szinten, minden intézménynél ezeket a fő elveket követi maga előtt, és próbálja alapvetően az ügyfelek érdekeit szolgálni azért, hogy olyan kihívásokkal ne szembesüljünk a jövőben, mint amelyekkel itt az elmúlt években találkoztunk.
Szeretnék még itt a független Nemzeti Bank alá tartozó felügyeletről is pár szót szólni, hiszen a felügyelet is folyamatosan a gyakorlatot maga előtt látva alakítja ki a szabályozását, alakítja ki a gyakorlatát, és jelentős eredményeket tud felmutatni, amelyeket alapvetően szintén az ügyfelek pozitív megítélésénél láttunk. Úgyhogy köszönöm szépen a felszólalásokat, és köszönöm szépen, ha szavazatukkal majd támogatják a javaslatot. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me