L. SIMON LÁSZLÓ

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ
L. SIMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Csak nagyon röviden. Először is, sajnálom, hogy a Szocialista Párt képviselője kiment, hiszen pont arra akartam reagálni, amit fölvetett. Holnap lesz ötpárti egyeztetés, én úgy tudom, minden parlamenti párt megkapta a meghívást erre, és vissza is igazolták. Tehát kicsit furcsállom a dolgot.
Nyilvánvalóan azt nem tudjuk megoldani, amit képviselőtársunk fölvetett, hogy ez majd egy kormány-előterjesztés legyen. Ez egy képviselői előterjesztés. Ráadásul olyan kérdéseket szabályoz, amelyek túlmutatnak a kormány hatáskörén, tehát kifejezetten az Országgyűléshez kapcsolódnak. Tehát ez így jó, politikai értelemben is így jó és így legitim, hogy nem a kormány nyújtotta be, hanem országgyűlési képviselő, ráadásul köztük olyanok is, akik az előző előterjesztést, tehát a Kossuth tér rekonstrukciójával kapcsolatos határozati javaslatot is benyújtották a parlament elé. Ez az egyik megjegyzésem. Tehát nyilvánvalóan azt kérjük szocialista képviselőtársaimtól, hogy lehetetlen feltételeket ne támasszanak, viszont vegyenek részt az ötpárti egyeztetésen, és mondják el ott a véleményüket, az álláspontjukat.
A másik, amit képviselő asszony mondott. Én azt gondolom, hogy nagyon sokszor vitatkoztunk már itt a Házban arról, hogy méltóképpen jelenik-e meg ’56 szellemisége, emléke, a magyar történelmünkben betöltött szerepe, avagy nem. Képviselő asszonynak szeretném jelezni, és itt még az előbb Wachsler Tamással is üzenetet váltottunk némi mosoly kíséretében, hogy nem a szennyvízszag jön oda be, hanem a tiszta levegő jön be. Tehát pontosan fordítva van, mint ahogy azt képviselő asszony mondta.
Nagyon jól tudjuk egyébként, hogy azokat a helyeket használtuk föl új kiállítóterek létrehozására, amelyek egyébként a parlament számára régen az építésekor, Steindl korában a tiszta levegőnek, illetve a hideg levegőnek a bejuttatását szolgálták. Tehát szó nincs itt arról, hogy valamiféle méltatlan, csatornabűzös közegbe űztük volna le ’56-ot.
Tehát arra kérem képviselőtársainkat, hogy ilyen módon ne vesszünk el a részletekben, hanem ennek a javaslatnak a szellemiségével foglalkozzunk, és én azt gondolom, hogy méltó az Országgyűléshez ez a javaslat, és méltó az a szándék, hogy folytassuk a Steindl Imre-program keretében a térnek, illetve a Vértanúk terének a felújítását. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me