TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A válaszomban először is szeretném leszögezni, hogy a Fidesz-KDNP az egyetlen olyan kormány, amely a nyugdíjemeléssel kapcsolatos minden ígéretét teljesítette eddig, ugyanis azt ígértük, hogy megőrizzük a nyugdíjak értékét, a nyugdíjak vásárlóértékét, és ezt a kormányzásunk ideje alatt minden évben teljesíteni tudtuk, nem úgy, mint más kormányok. Más kormányok - és itt a szocialista kormányra gondolok (Dr. Szél Bernadett: Ez minket nem érdekel!) - idején majdnem minden évben csökkent a nyugdíjak reálértéke. A Fidesz-KDNP-kormány az egyetlen olyan kormány, amely a gazdaság teljesítményéből - tehát amit az ország megteremtett - emel-te a nyugdíjakat, nem pedig hitelből, így a nyugdíjemeléssel nem adósította el az országot. Ez így volt a kormányzásunk minden éve alatt, és így lesz a jövőben is.
A nyugdíjemelés két részből áll, egy január 1-jei emelésből, amely megegyezik a tervezett infláció, azaz a fogyasztóiár-növekedés mértékével, majd az első nyolc hónapot figyelembe véve értékelni kell az árnövekedési folyamatokat, és egy plusznyugdíj-emelést kell biztosítani a nyugdíjasok számára. Ez a kormányzat döntése, ez a kormányzat filozófiája a nyugdíjemelésekkel kapcsolatban. Ezt a nyugdíjemelést novemberben kapják meg a nyugdíjasok visszamenőleg.
Így lesz ez ebben az évben is. Ebben az évben annyi változás van, hogy nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok abban az esetben, ha a gazdasági növekedés mértéke ebben az évben eléri a 3,5 százalékot, valamint teljesül az államháztartási célkitűzés, azaz az egyenleg biztosítása.
Nem teszik lehetővé törvények, jogszabályok azt, hogy az LMP saját magát népszerűsítő javaslatát a kormány teljesítse. A kormány azonos elvek mentén, következetesen hajtja végre a nyugdíjpolitikáját. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me