IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az LMP szeretné, ha végre tisztán látnánk a kilenc évfolyamos általános iskola ügyében, mert az elmúlt hetekben összevissza lehetett hallani kormányzati kijelentéseket ezzel kapcsolatban. Egy nagyon fontos célkitűzésről van szó, hiszen a magyar diákok alapkészségeinek megerősítését szolgálná ez az iskolaforma, éppen az egyik legnagyobb probléma, a tragikus PISA-eredmények tükrében valóban nagy szükség lenne a minőség, az eredmények javítására.
Nézzük a tényeket! Március 3-án Balog miniszter úr kijelentette, az MTI beszámolójából idézem: „A kormányülésen fontos szakmai döntés született arról, hogy elindulunk a kilencosztályos általános iskola irányába, ami egyfajta előiskolát jelent.” Ön, államtitkár úr, rá tíz nappal itt a parlamentben az én kérdésemre azt válaszolta, hogy nem döntött véglegesen erről a kormányzat, ezt az irányt támogatta. Március 17-én, tehát erre három napra Palkovics László oktatási államtitkár azt nyilatkozta, idézem ezt is: „A kilencedik osztályról a kormány első olvasatban tárgyalt, de nem döntött. Ez egy megfontolandó alternatíva.” Március 23-án pedig, néhány nappal ezelőtt Balog Zoltán miniszter úr TV2-nek adott interjújában azt mondta, hogy mégiscsak kitartanak a kilenc évfolyamos általános iskola mellett. Ezek egymásnak teljesen ellentmondó kijelentések. Ezek váltogatják egymást sorra.
Tisztelt Államtitkár Úr! Öntsenek már végre tiszta vizet a pohárba! Döntöttek-e vagy sem, elindulnak-e ebbe az irányba vagy sem, ez lesz az irány, vagy ez csupán egy alternatíva a sok közül? Lesz kilenc évfolyamos általános iskola? Miért jojóznak ezen, mit akarnak eltakarni ezzel, hogy nem válaszolnak erre a kérdésre? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me