BORZ MIKLÓS (FKgP)

Full text search

BORZ MIKLÓS (FKgP)
BORZ MIKLÓS (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Hölgyeim és Uraim! Kéri Kálmán képviselő úr elmondta a címerrel kapcsolatban azokat a gondolatokat, amit a magyar nép zöme érez. Ezt én nem akarom kiegészíteni. Engedtessék meg viszont nekem, hogy emlékeztessem Önöket egy olyan eseményre, amit ezzel a koronával kapcsolatban eddig ebben a Házban még senki sem említett meg.
Az Istenben boldogult állampárt annak idején azzal a jogcímmel imádkozta vissza az Egyesült Államoktól a magyar koronát, hogy ez a magyar államiság szimbóluma. Itt elhangzottak megjegyzések, hogy mit szólnak majd hozzá, ha ezt tesszük fel a címer tetejére. Ezek után kérdezem: Mit szól az Egyesült Államok népe, hogy becsaptuk?
Engedtessék meg, hogy elmeséljek önöknek nagyon röviden a választási kampány alatt egy velem megtörtént eseményt! Egy faluban választási gyűlés tartására készültem. Feltettem a nemzeti zászlót az asztal szélére és rá egy kisgazdajelvényt. Megjelent egy idős - közel a kilencvenhez - parasztnéni. Nem Csák Máté utóda: parasztnéni! Előhúzott a szatyrából egy koronás címeres magyar zászlót, és arra kért, hogy vegyem le a kisgazdajelvényt, és tegyem ezt a zászlót az asztal szélére - március 15-e után volt -, mert a férje szerette volna megérni azt a pillanatot, amikor ezt a zászlót ismét kiteheti, mert ezért őt megverték.
Kérem, amikor itt címerről döntünk, ne heraldikai meg történelmi tanulmányokat vegyünk elsősorban figyelembe, hanem vegyük figyelembe a magyar nép érzelmeit. Ha a koronás zászló ott leng a községházán, azt jobban fogja tisztelni a nép, mintha csak a koronaőrség őrzi a koronát, és a nép csak időnként lát. Arra kérek mindenkit, hogy a szavazáskor gondoljon arra is, hogy a magyar népnek érzelmei vannak. Ne csak tudományos alapon, hanem érzelmi alapon is vizsgáljuk meg azt, hogy mit kíván a magyar nép!
A földkérdéssel kapcsolatban elhangzott egypár támadás a Kisgazdapárt ellen. Részben Horn úrnak, részben pedig mindazoknak, akik hónapok óta támadják a Kisgazdapárt programját, szeretném felhívni a figyelmét egy most még hamu alatt parázsló jelenségre. A tsz-lobby - úgy érzem, valakinek vagy valakiknek az inspirációjára - mintha aratósztrájkra készülne, vagy pedig a betakarítást akarná elszabotálni azért, hogy a Kisgazdapárt földtörvényét lehetetlenné tegye, és elriassza tőle a közvéleményt és a Parlamentet is.
Kérem, azt is vegyük tekintetbe - mert a sajtóban érezhetők a nyomai -, hogy itt valami készül. Ma reggel is hallható volt a rádióban, az újságokban is sűrűn olvashatd, hogy gépek, meg nincs pénz, mert bizonytalan a Tsz-ek vezetősége, és egyéb érvek kezdenek előjönni, amiből úgy érzem, az lesz: "Ja, hát azért nem tudtunk rendesen learatni, mert bizonytalanok vagyunk, és köszönje a nép a Kisgazdapártnak, ha éhezni fog ! "
Kérem! Mi ez, ha nem az aratósztrájk modern változata?
Köszönöm szépen, ennyit akartam mondani. (Gyér taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi