Heraldikai és genealogiai társulatok.

Full text search

Heraldikai és genealogiai társulatok.
Európában jelenleg a következő társulatok és testületek művelik rendszeresen a czímer- és származástant:
1. Olaszországban a «R. Academia Araldico-Genealogica», székhelye Pisa. Kiadványa «Giornale Araldico-Genealogico-diplomatico» czímet visel; megjelenik havonként két íves füzetekben. Ára egy évre 20 frank.
2. Ausztribáan a K. k. Heraldische Gesellschaft «Adler» , székhelye Bécs. Kiadványai: «Monatsblatt der k. k. herald. Geselschaft Adler; megjelenik havonként fél íven, tisztán a társaság tagjai számára. Ugyanezen egylet azután évkönyvet is ád ki «Jahrbuch des Herald.-Geneal. Vereines Adler» czímmel.
3. Poroszországban Heral.-Genealogischer Verein «Der deutsche Herold», székhelye Berlin. Kiadványa a Der deutsche Herold, mely havonkénti füzetekben jelenik meg. Az egylet negyedévenkint egy folyóiratot ád ki «Vierteljahrschrift» czímmel.
4. Francziaországban Société heraldique et généalogique de France. Székhelye Páris. Kiadványa a «Bulletin de la Société Héraldique et Généalogique de France», mely havonként egy íven jelenik meg; ára egy évre 9 frank.
5. Németalföldön két társulat van, a «De Nederlandsche Lew» és a «Der Nederlandsche Héraut», mindkettőnek székhelye Hága. Az elsőnek kiadványa a «Maandblad van het Genealogisch-Heraldich genootschap de Nederlandsche Lew», megjelenik havonként egy negyedrét iven. A második a «De Nederlandsche Héraut. Tijdschrift op het Gebied van Geslacht-Wapen- en Zegelkunde» czímű folyóiratot a dja ki.
Ezeken kívül működik még Bostonban a «New-England» és Lipcsében a «Rother Lőwe» czímű újabb keletű társulat, melyeknek azonban még kiadványuk nincs.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi