BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Tisztelt Ház! Elnézést kérek, hogy ehhez a kérdéshez még hozzászólok. Gondolkoztam azon, lehet-e a helyzetre olyan megoldást találni, ami kielégíti a Független Kisgazdapártnak az MDF által megtámogatott ama igényét, hogy eme nagyon fontos kérdésben elhangzó hozzászólásokat megismerhesse a közönség, és ugyanakkor elkerülhető az a látszat - bizonyára csak látszat -, miszerint itt bárki késleltetni akarná a parlamenti munka előrehaladását.
Arra jutottam, hogy van ilyen megoldás, lehet ilyen megoldást találni. Nevezetesen, amennyiben ma folytatnánk a munkát, annak megfelelően, ahogy a házbizottságban megtörtént a megállapodás, viszont az Országgyűlés elnöke azzal a kéréssel fordulna a Magyar Televízióhoz, hogy a mai ülésről készült felvételt valamikor - hiszen a következő napokban nem lesz olyan sok plenáris ülés - játsszák le a Magyar Televízióban úgy, mintha ez mondjuk jövő pénteken zajlana, abban az időben, amikor már túl vagyunk a mai tárgyaláson, hogy azok az állampolgárok, akik szeretnék, megismerhessék azt, hogy mi hangzott el ebben a vitában. Ezt az ügyrendi vitát talán ki is lehet belőle vágni, de a szövetkezeti törvény módosításához elhangzó hozzászólásokat játssza le a Magyar Televízió felvételről, még a határozathozatal előtt, hogy a közönség megismerhesse, akár a Bartók Rádió URH-programján, akár a Kossuth Rádió URH-programján is hangozzék ez el a jövő héten, amikor egyébként nincs plenáris ülés. Megismerheti így a közvélemény, és mégsem történik meg az a szerencsétlen dolog, hogy abszolút mértékben a rádió- és tévéadásokhoz kellene igazítanunk a parlamenti munka előrehaladását.
Ezt természetesen mi csak javasolhatjuk, erről nem dönthetünk, de nyilvánvaló, ha az Országgyűlés elnöke ilyen kéréssel fordul a rádió és a televízió vezetéséhez, helyt fognak neki adni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť