DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedveszegetten vállalkozom az előzetesen bejelentett felszólalás elmondására. Kedveszegetten azért, mert rendkívül csalárd dolognak érzem azt, hogy az ország, elsősorban a vidék közvéleményét foglalkoztató rendkívül fontos kérdést egy olyan munkanapra tette a parlament, amikor nyilvánvaló, hogy legfeljebb a jegyzőkönyvnek és egymásnak beszélünk. Mégis fontosnak tartom, hogy két olyan módosító indítványhoz fűzött bizottsági véleményről elmondjam a véleményemet, amelyek rendkívül téves gondolatmenetet tartalmaznak.
Az ajánlás 15. és 17. pontjában Gombos András, Kertész Zoltán, illetve Bogárdi Zoltán tesznek hasonló tartalmú módosító javaslatot. Ez a módosító javaslat arra irányul, hogy a megismételt közgyűlés napirendjére - tehát annak a közgyűlésnek a napirendjére, amikor a közgyűlés a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképes - bizonyos fontos kérdéseket ne lehessen felvenni: ilyen az egyesülés, a beolvadás, a szétválás, az átalakulás, a megszűnés, valamint az alapszabály elfogadása és módosítása. Erre irányul mindhárom képviselő úr javaslata. Ezek a javaslatok olyanok, amelyeket föltétlenül támogatni kell, és amelyekkel kapcsolatban az alkotmányügyi bizottság véleménye rendkívül hibás. A vélemény itt azt mondja, hogy ezt azért nem lehet kivenni, mert a megismételt közgyűlésen nagyon sokszor szükség lehet az alapszabályt érintő kérdésekben határozathozatalra.
Úgy érzem, ez teljesen ellentétes a testületi joggal, és szeretném arra felhívni a tisztelt Ház figyelmét, hogy amikor ezeket a javaslatokat illetően döntünk, vegyük figyelembe azt, hogy az alapszabály mint valamennyi szövetkezet alapokmánya, alaptörvénye - ha úgy tetszik, alkotmánya - olyan fontos kérdés, amelyet nem dönthet el igen kis létszámú résztvevők köre a szövetkezet tagságából. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť