DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Most már lassan hagyományosan értetlenségemet kell jelezni. Ez az ügy, amiről a képviselő úr beszélt, szorosan a költségvetéshez kapcsolódik. Az az értekezlet, amire a képviselő úr hivatkozik, a költségvetést előkészítő minisztériumi hatpárti egyeztető értekezlet volt. Az ügy rendkívüliségét s ezért a napirend előtti felszólalást ebből a szempontból nem látom indokoltnak. Azt már a tegnapi, hasonló tárgyú, a képviselő úr által elmondott talán interpellációból, talán kérdésből megtudtuk, hogy a képviselő úrnak nem erőssége a számok és a számok közötti arány. Én úgy tudom, hogy az ingatlanügyben 7,2 milliárdos költségvetési teherrel kell számolni. A minisztérium azon a bizonyos megbeszélésen ez ügyben is kikérte a pártok képviselőinek a véleményét, hogy milyen megoldást lehet választani a rendkívül szorító költségvetési helyzetben. A minisztérium megosztotta a problémáját a pártok képviselőivel.
Ami miatt azonban indokoltnak éreztem, hogy felszólaljak, az a következő. Képviselő úr azzal vezette be a mondanivalóját, hogy a puha Kádár-korszak vagy a puha diktatúra korszakának kettősségét véli felfedezni a mai kormány politikájában: fent szépeket mondanak, lent durván bánnak az egyházakkal. Én a képviselő úr felszólalásából ezt a kettősséget, megvallom őszintén, nem érzékeltem. A tapasztalat is az, hogy a költségvetési szorítás következményei az önkormányzatokra hárulnak, az önkormányzatok döntő többsége általában a lehető legnagyobb jóindulattal és türelemmel viseltetik ez ügyben. Tehát nem hiszem azt, hogy a képviselő úr felszólalásának a mondanivalója szerencsés lenne akkor, ha az önkormányzatokat, a lentet azzal vádolná, hogy egyházellenes politikát folytatnak, és az se lenne szerencsés, ha ezzel szembeállítaná a miniszterelnök, mint egy jó király kijelentéseit. Azt hiszem, az a kép, amit a képviselő úr rajzolt ez ügyben, egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť