ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Nem. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 199 nem szavazattal, 71 igen szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett ezeket a módosító javaslatokat nem fogadta el.
Most az alkotmányügyi bizottság 15. § (1) bekezdésének szövegpontosítását kezdeményező javaslatát teszem fel szavazásra, amelyet az előterjesztő támogat, de a szavazás elején jeleztem, hogy erről külön szavaz az Országgyűlés. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 241 igen szavazattal, 22 ellenében, 4 tartózkodás mellett az említett alkotmányügyi bizottsági módosító indítványt elfogadta.
A 11. pontban dr. Szabad György a törvényjavaslat 20. §-a (8) bekezdésének módosításával a legfőbb ügyész hivatalvesztését tartalmazó rendelkezést kívánja módosítani. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 219 nem szavazattal, 43 igen szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Torgyán József a 21. § (2) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök a legfőbbügyész-helyettest felmenti és nem felmentheti a legfőbb ügyész javaslatára. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 196 nem szavazattal, 54 igen szavazattal szemben, 18 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 16. és 19. pontjaiban dr. Torgyán József a 37. § (2) bekezdésének elhagyását, illetőleg a 39. § (4) bekezdésének módosítását javasolja. Ezekben az összeférhetetlenségi szabályokat kívánja megváltoztatni. A javaslatokat az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 nem szavazattal, 64 igen szavazattal szemben, 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 21. és 23. pontja tartalmában összetartozó, ugyancsak összefügg az ajánlás 22., 24. és 25. pontja. A két javaslatsor egymás mellett nem fogadható el, mivel egy-egy elemük kizárja egymást. Mindkét indítvány azt az esetet szabályozza, amikor az ügyész köteles az utasítás végrehajtását megtagadni.
Először dr. Áder János javaslatát teszem fel szavazásra a 22., 24. és 25. pontok szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 196 nem szavazattal, 68 igen szavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat nem fogadta el.
Most Torgyán József javaslatát teszem fel szavazásra a 21. és 23. pontok szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 204 nem szavazattal, 64 igen szavazattal szemben, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
(17.50)
Most az ajánlás 38. pontját teszem fel szavazásra, amelyben Áder János a törvényjavaslat 99. § (5) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi. Ebben az ügyészség által kezelt személyes adatkezelés egyik szabályát kívánja megváltoztatni. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 12 ellenében, 3 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Az ajánlás 40. pontjában dr. Sepsey Tamás a törvényjavaslat 111. § (1) bekezdésében az ügyészségről szóló törvény 23. §-a helyébe új rendelkezést javasol. Ebben az ügyészek, ügyészségi titkárok, fogalmazók, nyomozók ellen indítható büntetőeljárás, őrizetbevétel és rendőrhatósági kényszerintézkedés alkalmazásának szabálya módosítását kezdeményezi. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 200 nem szavazattal, 58 igen szavazattal szemben, 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem támogatja.
Az ajánlás 42. pontjában Torgyán József és Varga István a törvényjavaslat 111. § (2) bekezdés a) pontja utolsó francia bekezdésének elhagyását kezdeményezik. Ebben az ügyészségről szóló törvény egyik rendelkezésének hatályban tartását indítványozzák. A javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de az érintett képviselőcsoportok kérték a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 208 nem szavazattal, 48 igen szavazattal szemben, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť