DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Háromszor jelentkeztem és kétszer álltam el attól, hogy ügyrendi kérdésben szóljak. Ugyanakkor annyit hadd jegyezzek meg, nem véletlen, hogy a kormánypárti koalíció törekvésére - ami találkozott az ellenzéki pártok szándékával is - a Ház egyik első döntéseként elfogadtuk az új Házszabályt, pontosan az ilyen és ehhez hasonló viták megelőzése érdekében.
A Házszabály két elemére is tisztelettel hadd hívjam fel az elnök úr figyelmét. Hiába vagyok itt a számszerűen legkisebb parlamenti párt frakcióvezető-helyetteseként, akkor is megillet ugyanaz a lehetőség, hogy nem frakcióvezetőként jelentkező képviselők előtt kérjek szót. Ez az egyik jelzés, amit el szeretnék mondani.
A másik pedig az, hogy az ügyrendi javaslatról vita nélkül kell dönteni. (Dr. Pető Iván: Így van!) Ezek az ügyrendi viták teljesen feleslegesek. Szabad képviselő úr is, Szekeres frakcióvezető is már korábban jelezte, hogy nincs értelme harmincnyolc ügyrendi indítványt meghallgatni, a levezető elnöknek érdemes feltenni az ügyrendi indítványt szavazásra, esetleg az előtt is, míg az ő fejében kijegecesedik egy elgondolás. (Derültség.) Éppen azért van itt jelen néhány képviselő, hogy eldöntse, egyetért-e ezzel az ügyrendi indítvánnyal vagy nem ért egyet.
Egyébként pedig valóban én is azt indítványozom, előzzük meg azt, hogy a Ház nyilvánosságát, a tévét és rádiót figyelőket ezzel terheljük. Tartsunk egy rövid házbizottsági ülést, és ott végre le tudjuk zárni ezt a kérdést. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť