DR. KISS JÓZSEF

Full text search

DR. KISS JÓZSEF
DR. KISS JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Nem Béki képviselőtársnőnk hozzászólásához kértem a kétpercest, hanem Surján képviselő úr felszólalásához, csak a kommunikációs zavar miatt csúszott egyet a kétperces.
Surján képviselő úr úgy kezdte beszédét, hogy a tőle megszokott finom modorban ugyan, de jelezte a szociális bizottság szociális érzéketlenségét azzal, amikor külön hangsúlyozta, hogy a mi bizottságunk sem támogatott olyan indítványt, amely a gyermekkedvezmény visszaállítását célozta volna. Itt szeretném felhívni a Ház és a közvélemény figyelmét arra, bizottságunk is tisztában volt azzal, hogy ez a hét végén az ÉT előtt vitatott témává válik. Természetesen a bizottság álláspontját jól kifejező azon döntés, miszerint a többség a bizottságban tartózkodott ezen indítványok megítélésénél, nyitottságunkat jelezte minden ilyen témában.
Nagy örömünkre szolgál, hogy végül is az ÉT-tárgyalások egy megfelelő, 3 milliárd forint összegű, ilyen jellegű kiegészítést lehetővé tesznek. Az is igaz viszont, hogy ez nem adókedvezményként maradt a tárgyalások végén a rendszerben, hanem a jövedelemtől függő családipótlék-kiegészítés jellegű juttatásként. A részletes szabályok feltehetően hamarosan nyilvánosságra kerülnek a megállapodás alapján.
Hogy ez az ötlet, ez a kezdeményezési forma önmagában jó vagy nem, azt persze lehet vitatni. Mi viszont elismerjük, hogy ezt a formát nem mi találtuk ki: az előző kormány is alkalmazta, amikor a múlt év szeptemberében hasonló módon juttatott jövedelemkiegészítést a rászoruló gyermekes családoknak. Az eddig kialakult rendszerben úgy tűnt, hogy szerzői jogdíjat nem kell fizetni az előző kormány által kitalált hasonló metódusokért, de ennek ellenére elismerjük, hogy itt sem lehetett jobbat kitalálni.
Az energiaár-kompenzációval, a gyessel, gyettel, gyeddel kapcsolatos kérdésekkel együtt, azt hiszem, egységesebben lehet majd kezelni a családtámogatási rendszer kérdéseit. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť