DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Emlékeztetném igen tisztelt képviselőtársaimat arra, hogy már a tegnapi napon, napirend előtti felszólalásomban, majd később a költségvetési vita során történt felszólalásom alkalmával is külön szóltam arról a helyzetről, hogy itt egy alkotmányellenes megoldás kezd mindinkább kibontakozni.
Az Országgyűlésnek a költségvetéssel és az adótörvénnyel kapcsolatos alkotmányos kötelezettsége helyett egy olyan látszat-érdekegyeztetés kerekedik felül, amely végül is ellehetetleníti a parlamenti munkát. A parlamenti munka ellehetetlenülése most bekövetkezett, mert tökéletesen igaza van Kónya Imre frakcióvezető-helyettes úrnak, amikor arra utalt, hogy olyan körülmények között, amikor a rádióból, a televízióból, a sajtóból arról értesülünk, hogy van az Érdekegyeztetési Tanács és a kormány között egy megállapodás, amely a költségvetésre és az adótörvényekre vonatkozik, amelyet nyilvánvalóan a megállapodás egy 72 százalékos parlamenti többséggel látszik alátámasztani, ezek után kezdjünk meg egy olyan vitát, ahol nem tudjuk, hogy az ítélet végül is mi. Ez olyan, igen tisztelt képviselőtársaim, mintha már meglenne egy peres ügyben a jogerős bírói ítélet, és ezek után szólítaná fel a bíró a feleket, hogy fejtsék ki az álláspontjukat.
Úgy gondolom, ez egy megengedhetetlen helyzet lenne, ezért támogatom az azzal kapcsolatos ügyrendi előterjesztéseket, amelyek elhangzottak. A kisgazdapárti frakció bármelyik megoldás mellett kiáll, de így nem lehet tárgyalni a részletes indítványokat, anélkül, hogy az ÉT és a kormány megállapodását ismernénk, azt írásban ki ne osztanák.
Köszönöm a türelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť