DR. KARL IMRE

Full text search

DR. KARL IMRE
DR. KARL IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Számomra tényleg egy új, nehéz lehetőség nyílt meg ma azzal, hogy kormánypárti képviselőként egy ilyen újdonság keretében kérdezhetek a kormány szocialista párti pénzügyminiszterétől.
Azt hiszem, elöljáróban el kell mondanom, talán nem fogok tudni olyan magas ívű feszültséget kiváltani, mint az előbbi Fideszes hozzászólás, de őszintén remélem, hogy az a kérdés, amit fel szeretnék tenni, legalább annyira közérdeklődésre tart számot. A múlt héten volt a Nemzetközi Valutaalap közgyűlése Madridban. Ezen a közgyűlésen részt vett Békesi László pénzügyminiszter úr is, természetesen a magyar küldöttség más tagjaival együtt. Általában is úgy gondolom, hogy az ilyen típusú nemzetközi pénzügyi értekezleteknek nagy jelentőségük van a világ számára, és ebben a helyzetben ma Magyarország számára is igen nagy jelentőséggel bírnak. Már csak azért is, mert egy olyan megállapodáscsomag kidolgozása folyik a napokban, hónapokban, melyeknek a jövőre vetített előrelátó vonatkozásai - számunkra legalábbis - nagyon jelentősek lehetnek. Két szempontból gondolom ezt a kérdéskört fontosnak. Az egyik ilyen szempont, hogy új kormány van egy új típusú gazdaságpolitikával, és ehhez az új kormányhoz a nemzetközi pénzintézetek viszonya alapvetően meghatározó. Ez nyilvánvalóan a külföldi befektetők számára is egy jel, egy biztonság, aminek megítélése nem lehet közömbös. A másik az, hogy a '95-ös költségvetés előtt állunk, illetve a hároméves gazdaságpolitikai program kidolgozása is most kerül sorra. Éppen ezért kérdezem a miniszter úrtól, hogy végül is ezen a megbeszélésen milyen eredményt sikerült elérni és ennek a számunkra, az ország számára milyen következményei lesznek a jövőben? Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť