ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Én is így értettem, de ön nem mondta ki, ezért kellett ismételten felszólítanom. Ezért kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszteri választ. (Zaj. - Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a miniszteri választ 193 igen szavazattal, 46 ellenszavazattal és 13 tartózkodással elfogadta.
Akkor most, ha megengedik, visszatérünk arra a kérdésre, ami a miniszter úr válaszadása közben felmerült. Az interpellációs szabályokat a Házszabály tartalmazza. A Házszabály rendelkezéseitől eltérni csak négyötödös arányban lehet, és csak akkor, ha a házbizottság ebben előzetesen állást foglal.
Áthidaló megoldásként felmerülhet az, hogy a kormány tagja bármikor szót kérhet és tájékoztatást adhat a tisztelt Országgyűlésnek. Ettől függetlenül, mielőtt erről a kérdésről akár ügyrendi módon szavaznánk, szeretném felhívni a jelenlévők figyelmét, hogy ez a lista valószínűleg nem teljes, egyrészt. Másrészt arra, hogy a képviselők összeférhetetlenségéről szóló jogszabályt még nem alkottuk meg. (Dr. Hack Péter: Ne magyarázzuk meg!) Harmadrészt arra, hogy annak idején már az előző ciklusban is lehetőség lett volna egy olyan jogszabály megalkotására, amely a nyilvánosságra hozatalról rendelkezik, és ezt nem tettük meg. De ez csak bevezető megjegyzésként mondom.
Kérem, hogy azok, akik igénylik, hogy a miniszter úr ezt a tájékoztatását most tartsa meg, kézfelemeléssel jelezzék. (Megtörténik. - Közbeszólás az SZDSZ soraiból: Egyhangú! - Derültség.) Látható többség, ezért megkérem a miniszter urat, hogy ezt az ismertetőt tartsa meg.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť