GYURICZA BÉLA

Full text search

GYURICZA BÉLA
GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Megspórolom a tíz másodpercet. Tisztelt Miniszter Úr! Válaszát meghallgattam, és változatlanul az alábbi kérdések vetődtek fel: Nem látom az anyagi erőforrást, amelyre már előző felszólalásom alkalmából is utaltam. A pótköltségvetésben az 1,4 milliárdra a javaslat késői időpontban érkezett be a honvédelmi bizottság elé. Talán ezt elfogadja a parlament. Úgy néz ki sajnos, hogy így a reform végrehajtásának a hátterét nem nagyon tudjuk biztosítani. Mindemellett a kérdés lényege az volt, hogy mely intézkedéscsomag lesz az, amellyel a hivatásos állomány és a közalkalmazotti állomány illetménye valamilyen formában igazodna végre az évi inflációhoz.
(15.40)
Sajnos a válasz egyértelműen meggyőzött arról, hogy ebben az évben sem fog ehhez igazodni, jövőre sem fog igazodni. Tény és való, hogy a kiadott intézkedés értelmében a '93-ról elmaradt jogos járandóságok kifizetése - ha az intézkedés pontos - három részletben történik, november, december és január, beleértve a tizenharmadik havi pótlékra vonatkozó részt is.
Ez azt jelenti, hogy egy szakaszparancsnok, tiszt, tiszthelyettes - elnézést kérek - egy alkalommal körülbelül 2-3 ezer forintot kap meg egyszerre. Talán ha az intézkedés úgy történik, hogy egyben kapta volna meg, akkor esetleg nagyobb összeget lehetett volna adni és másra is lehetett volna fordítani.
Mindenesetre a választ, amelyet a két kérdés kapcsán kaptam, nem tudom elfogadni, és tisztelettel kérem a parlamentet, ne fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť