ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ivanics István felszólalására jelentkeztem, tulajdonképpen hozzá szeretnék kapcsolódni. Ő Bács megyét említette, mint ahol az expónak különleges rendezvényei lennének; valóban készült Bács megye, tervek vannak. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy ezekre a tervekre gyakorlatilag nincs pénz, tehát finanszírozási gondok vannak.
Azt is el kell mondanom, hogy a saját választókerületemben, ami a 6-os számú választókerület, én is végeztem egy közvélemény-kutatást, miután szerettem volna és szeretnék felelősen dönteni itt majd, amikor erre sor kerül. És ebben az derült ki, hogy az önkormányzatok nagyobb része nem támogatja a saját választókerületemben az expót. 13 település tartozik hozzám, ebből 8 település mondott nemet - tehát 8 önkormányzat mondott nemet -, 3 mondott igent és ketten nem válaszoltak a kérdésre. Azok közül, akik igent mondtak, azok közül is az egyik önkormányzat azt mondta, hogy nagyon jó terveik vannak, sajnos azonban sem a költségvetés, sem a vállalkozók eddig még semmit nem finanszíroztak ebből.
Én azt gondolom, abból kell kiindulnunk, hogy 1994. október 25-e van. Ezt a dátumot nem lehet elfelejtenünk akkor, amikor az expó jövendőbeli sorsáról döntünk. Sajnos, én nem voltam expóellenes... pontosabban azt mondanám, hogy támogatni tudtam az ötletet, még négy évvel ezelőtt is - természetesen nem a parlamentből, hanem otthonról; ez a magánvéleményem volt. Ma azonban már azt látom, 1994 végén, hogy ez a beruházás gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Köszönöm szépen. (Taps a koalíció padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť