DR. GERÓCS JÓZSEF

Full text search

DR. GERÓCS JÓZSEF
DR. GERÓCS JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem tudom, érdemes-e nekünk az expóról vitatkozni hogy legyen, ne legyen, ugyanis már el van döntve, hogy nem lesz. Ugyanis az elmúlt napokban a választóim között járva mindenki azt mondta, hogy úgyis ugyanúgy lesz minden, ahogyan a koalíció akarja.
Kérdésem az, hogy nem lenne érdemesebb olyan dolgokról vitatkozni, amelyek az ország gazdasági életét előbbre vinnék? Ugyanis ezzel nem lépünk előre. (Taps a kormánypártok soraiban.) Tehát arra kellene a súlypontot helyezni, hogy a szakadék felé vezető gazdaságunk inkább előre menjen, ne a mély felé.
A nép választott. Választott: a kormánykoalíció nagy többséggel került a parlamentbe. Most ismét választ adott a nép a szavazásra, a népszavazásra. Tulajdonképpen arra, hogy mit akar. Amikor megkérdezték tőlem, hogy Pesten is ilyen indolensek, lehajtott fejűek az emberek, és nem törődnek semmivel? Mondom: igen. Azt kérdezték, hogy mért? Mondom: nem tudom. Azt mondja erre egy tanító: én megadom a választ. Azért, mert szégyellik magukat. És mondom: mért szégyellik magukat? Mert egy kis lelkiismeret-furdalásuk is van. Mért van lelkiismeret-furdalásuk? Mert azokra szavaztak, akik becsapták őket, ugyanis nem azt ígérték... (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)..., amit most kaptak tőlük. Erről nem volt szó.
Most az volt a kérése: ha majd a parlamentben fölszólal, doktor úr, legyen szíves, mondja el: ne meddő dolgokról vitatkozzanak, hanem olyanokról, amelyek az ország életét, a lakosság életszínvonalát legalább szinten tartják, mert ők élni, jobban élni szeretnének. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť