DR. SUCHMAN TAMÁS

Full text search

DR. SUCHMAN TAMÁS
DR. SUCHMAN TAMÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Medgyasszay László ügyes szónoki fogással élt, mert megszólította az egész kormánypártot, tehát mindenkinek újra lehetősége van kétpercessel élni ebben a vitában.
Én viszont csupán annyit szeretnék mondani - Kossuth egyik híres mondását nem lealacsonyítva ehelyütt sem -, hogy annyi energiát, amennyit ma fektet a volt kormánypárt, a jelenlegi ellenzék az expó ügyébe, ennyit kellett volna az elmúlt évek alatt fordítani annak előkészítésére és akkor, Barkóczy képviselőtársam, ma én is jó szívvel expópárti lennék. De a helyzet, sajnos, nem így áll.
A vállalkozók nem kértek, de nem is ajánlottak fel egyetlen fillért sem ezen a somogyi fórumon. Mi Medgyasszay Lászlóval egy forró augusztusi napon valóban együtt voltunk Szombathelyen, ahol kiderült, hogy a négy megye expóirodájának felelősei nem tudtak egy jelentősebb összeget felmutatni arra a kérdésemre, hogy milyen felajánlkozások vannak, holott az ország nyugati megyéiről van szó. Nyilvánvaló, hogy ami ott elhangzott, a szombathelyi orosz laktanyában létesítendő bevásárlóközpont enélkül is létrejön, de pluszban tíz-húszmilliós nagyságrendnél többet összességében nem tudtunk összegyűjteni.
Azt gondolom, hogy nemcsak érzelmi kérdés - és a hosszú vita most már hetek, hónapok óta lassan erről folyik - az expó, hanem elsősorban racionális, elsősorban stratégiai, elsősorban gazdaságpolitikai kérdés, és a frakciófegyelem, amire Medgyasszay képviselőtársam utalt, talán arra vonatkozik, hogy ilyen kérdésekben az ország érdekével szemben egy felelős kormánypárt - megfelelő gazdasági kérdésekben és előkészítés után - nem mondhat és nem hozhat csak egységes véleményt. Én erre gondoltam augusztusban. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť