DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): (A mikrofon használata nélkül beszél.) Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Országgyűlés! Azért beszélek mikrofon nélkül, mert éppen felmondta a szolgálatot, és sürgősen fontos okból el kell mennem, és el szeretném mondani. Kérem a jegyzőkönyvvezetőket, jegyezzék! (Zaj, derültség. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Hogy írják le, ha nem hallani?)
Érintett a kiváló Szalay Gábor felszólalásában olyan javaslatot, amit én tettem. Azt mondta: nem remélhető egy ilyen tanácskozástól elfogulatlanság. Én nem elfogulatlanságot kértem ettől a tanácskozástól. Pontosan javaslatot tettem arra is, hogy pártképviselők vegyenek ezen részt, de az ellen szóltam, hogy tovább is - most Szalay Gábort idézem - röpködjenek a számok. Pontosan azt javasoltam, hogy üljenek le megfelelő összetételben a bizottságban, és mérjék össze ezeket a röpködő számokat. Sajnálom, hogy még Szalay Gábor is félreértett.
(11.20)
(A jegyzői székben dr. Szilágyiné Császár Teréziát Sasvári Szilárd,
Boros Lászlót Nahimi Péter váltja fel.)
Két rövid egyéb megjegyzés. Szólt arról, hogy mennyi időt vesztegetünk erre a témára ilyen nehéz időszakban. Megismétlem: a kormány a maga javaslatát - amelyet azonnal gondosan eljuttatott a nemzetközi szervekhez, hogy kellő hatásuk már előbb érvényesüljön, mint ahogy a parlament elé terjesztésük következik - az előterjesztés keltezése szerint csak szeptember 22-én terjesztette a parlament elé; természetesen ennek még volt egy kis kézbesítési rátétje. Tehát sokkal több idő telt el a határozati javaslat nyilvánosságra hozatala és a parlament elé terjesztett javaslat vitája között.
Harmadszor: azt mondotta, hogy a népszavazás ilyen bonyolult ügyben kérdésesen hatékony és célravezető. Nem vagyok a népszavazások sürgetője vagy a népszavazások eldöntő eszközként forgatója, de legyen szabad felhívnom a figyelmet, hogy egy olyan párt tagjaként szólt, amelyik egy koalíciós megállapodásban az expóügynél sokkal bonyolultabb alkotmány kérdésében a népszavazást mint a legfelsőbb döntési fórumot emelte előtérbe. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť