DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azért kértem szót, mert többször utaltak a vita során a Fidesz álláspontjára; több felszólaló is, például Szalay Gábor - de a sajtóban is jelentek meg ezzel kapcsolatosan téves értelmezései a Fidesz-álláspontnak. Például Baráth Etele, aki az előbb hagyta el a termet - sajnálom, hogy nincs itt -; azt mondták, hogy a Fidesz megváltoztatta a véleményét az expóval kapcsolatban. Azt gondolom - lehet, hogy a mi hibánk is -, ez nem jött át teljesen világosan a nyilvánosságon. De a Fidesz nem megváltoztatta az álláspontját.
Mi világosan rögzítettük és elmondtuk itt, a parlamenti padsorokban is, hogy abban az esetben, ha most lenne szó arról, hogy világkiállítást rendezzünk-e Magyarországon, Budapesten, abban az esetben világosan továbbra is a "nem" gom-bot nyomnánk meg ebben a kérdésben. Ezt a törvényjavaslatot azonban, amelyet a kormány ide beterjesztett, amely nagyon sok sebből vérzik, sok szakmai hibával terhes és sok tekintetben előkészítetlen, ezt mi nem tudjuk támogatni. És a kármentés álláspontjára helyezkedve mondjuk azt, hogy most már, amikor megindult egy beruházás, megindult egy folyamat, ennek a leállítása a folyamat közepén több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Tehát nem a Fidesz álláspontja változott meg ebben a kérdésben, hanem a helyzet. Mi, ha tiszta lappal lehetne indulni, akkor világosan nemmel szavaznánk jelenleg is erre a törvényjavaslatra. Köszönöm szépen.
(12.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť