MÉSZÁROS BÉLA

Full text search

MÉSZÁROS BÉLA
MÉSZÁROS BÉLA (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Csóti György hozzászólása figyelemfelkeltő volt, s ezt az is bizonyítja, hogy immár harmadik vagyok a sorban, aki reagálni próbál az ügyre. Azt hiszem, az ő hozzászólása inkább a lelkekre hatott, s ezt Tardos Márton és Rajk László is jelezte már előttem.
Amit én szeretnék megjegyezni, az az, hogy azt hiszem, egy kicsit átesett a ló másik oldalára. Tudniillik amikor azt említette, hogy a környező országok mennyire sajnálják, és milyen rossz helyzetbe kerültek amiatt, hogy a világkiállítást lemondjuk, vagy le fogjuk mondani, akkor ezek sorában említette Ausztriát is. Természetesen Csóti György is tudja, hogy ez a világkiállítás Bécs-Budapest világkiállításnak indult. Az megérne egy külön misét, hogy Bécs ettől miért lépett vissza. Nem hiszem, hogy az osztrák demokráciában ne lennének annyira bölcsek a gazdasági szakemberek és politikusok, hogy népük ellenére akarnának valamit megrendezni.
Túl ezen azt is szeretném elmondani, tisztelt ellenzéki barátaim nehogy azt higgyék, hogy mi vidéki képviselők - de persze nem akarok mások nevében beszélni - ezzel az üggyel nem foglalkozunk. Mondhatom azt is, hogy számomra lelkiismereti kérdés. Az is igaz, hogy az én választókerületem olyan nagy, hogy nem tudok minden polgármestert rövid idő alatt összehívni, hogy beszéljük már meg a dolgot. És az se biztos, ha mondjuk ötven-hatvan polgármesterrel az ügyet megbeszélem, akkor az érintett települések - Őriszentpétertől Hegyhát-szent-mártonig - egyetértenek a polgármesterek állásfoglalásával. Amikor azonban az egyes embert megkérdezem vidékjárásom során, hogy "Na, mi a véleménye a világkiállításról, János bácsi?" - mondjuk Szattán, ahol esőben térdig ér a sár -, akkor a bácsi, meg mások is azt válaszolják, hogy "Ne erről beszéljünk, képviselő úr!". Itt a kárpótlással kapcsolatban - meg hadd ne mondjam tovább - milyen megoldásra váró problémáik vannak, amely problémákat kezelni kellett volna az elmúlt időszakban az akkori kormánynak is, és nagyon várom, hogy ez a kormány is ilyen konkrét ügyekkel minél előbb foglalkozzon. Tehát nem zsigerből szavazok igennel vagy nemmel, mert ez lelkiismereti kérdés. Azonban kérem Csóti képviselőtársamat, hogy a lelkek helyett talán a rációra próbáljon hatni a jövőben. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť