KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Válaszomat ugyanazzal kezdem, amivel a mai napon folyamán már az azonnali kérdések időszakában kezdtem: sajnos, amikor felsoroljuk azokat a mellékvonalakat, szárnyvonalakat, amelyeknek területén különböző szakaszokon sebességkorlátozást kellett és kell a Magyar Államvasutaknak végrehajtani, akkor erre bizony nem lenne elegendő két- vagy háromperces válaszadási idő sem. Ennek az az oka, mint említettük, hogy a Magyar Államvasutak adóssága '94-ben egy úgynevezett belső eladósodás, tehát az elmaradt felújítások, karbantartások miatt, mintegy 440 milliárd forintra rúg. Ezért szinte összegre is hasonló az a probléma, amit a képviselő úr felvet, azzal, amit Varga képviselő úr néhány perce megkérdezett.
Csak azt tudom mondani, hogy a Magyar Államvasutaknak és a közlekedési kormányzatnak nem áll szándékában azoknak a mellékvonalaknak a felszámolása, amelyek gazdaságosan, jól illeszkednek a terület működésébe. A Pécs-Bátaszék és ezen belül Pécsvárad-Bátaszék közötti vonal a teherfuvarozás szempontjából ma is fontos feladatot lát el, ugyanakkor a személyszállítás vonatkozásában a sebességkorlátozás ma már ellehetetlenítette a forgalmat, ezért az érintett önkormányzatokkal egyetértésben kerül sor a menetrendben nem közútra terelésre, hanem időszakosan vonatpótló autóbuszok vasúti díjszabással történő beállítására.
Nekünk az az álláspontunk, hogy amennyiben a kormányzat a következő ülésen az általunk az EIB-vel kitárgyalt hitelkonstrukciót és hitelcsomagot elfogadja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), úgy a közeljövőben látunk reményt arra, hogy a mellékvonalak egy jelentős része is felújításra kerüljön.
Köszönöm szépen. Elnézést az idő túllépéséért.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť