DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Elnök Asszony! Az önkormányzati köztisztviselők országos érdekvédelmi konferenciája állásfoglalást juttatott el hozzám, mivel az utóbbi időben az önkormányzati köztisztviselői illetmény növekedési üteme messze elmarad az infláció mértékétől és más szakterületek jövedelmétől.
A költségvetési törvényben megállapított köztisztviselői illetményalap növekedése megközelítően sem követi az inflációt, és mára elviselhetetlenül alacsony bérek alakultak ki. Lényegében nem hozott változást a kormány és az önkormányzati szövetségek által 1996. január 24-én aláírt KIÉT-megállapodás sem, hiszen a megállapodás szerinti keresetnövekedés nem következett be.
Elfogadhatatlan az a kormányzati magatartás, amely csak a közalkalmazottak egyes részeinél érzi a kormányzati támogatás indokoltságát. Különös jelentőséggel bír az a tény, hogy 1997-ben a kormányzat - az előző évek gyakorlatától eltérően - nem kíván támogatást nyújtani az önkormányzati illetményalap megállapításához.
Javaslom tehát, hogy az Országgyűlés és a kormány biztosítson központi költségvetési támogatást az önkormányzati illetményalap megállapításához. A támogatás az 1996. évi feltételekhez hasonlóan kerüljön megállapításra; azaz 23 400 forintig terjedően 50 százalékos mértékű legyen. Szembe kellene végre nézni azzal a követelménnyel, miszerint a közigazgatási munka színvonalának javításához a munka társadalmi értékével arányban álló anyagi megbecsülést, a tisztes polgári léthez szükséges munkabért kell biztosítani.
Kérdezem tehát államtitkár urat, miért csökkenti a kormány 1997-ben az önkormányzati közalkalmazottak illetményalapját. Tisztelettel várom válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť