DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, bele fogok lassan fáradni abba a hitvitába, hogy azt bizonygassam: teljesen mindegy, hogy X. Y. nevére írjuk a földet vagy X. Y. egyszemélyes tulajdonú részvénytársaság nevére írjuk a földet. Aki nem akarja megérteni, hogy a gyakorlat szempontjából semmi különbség nincs, mert mindegy, hogy a tulajdonosi jogokkal rendelkezem, X. Y. mint telekkönyvi bejegyzett vagy mint X. Y. részvénytársasági tulajdonos és részvénytársasági telekkönyvi bejegyzett. Aki ezt nem akarja megérteni, hogy a gyakorlat szempontjából, a tulajdonosi jogok szempontjából ebben az égvilágon semmi különbség nincs, annak ezt nem fogjuk tudni egy évig sem megmagyarázni.
Nem is erről akarok beszélni. Igen, a múlt az múlt, azt be kell vallani, és nem is titkolom, hogy mi volt akkor véleményem, csak az a kérésem Kristóf és Tóth képviselőtársaimhoz, hogy szíveskedjenek a korabeli sajtót - ha már engem szembesítenek a múlttal - elővenni, olvassák el, hogy adott esetben mi volt a véleményem, amikor még talán konfrontálódnom is kellett mint államtitkárnak a miniszteremmel.
Tessék szíves elolvasni az akkori nyilatkozatokat, és akkor meglátják, hogy nem változott a véleményem egy cseppet sem, és a Magyar Demokrata Fórumnak az volt a véleménye, mint amit MDF-es államtitkárként mondtam. Ezt képviseltük végig a törvény pályája során. Önök nagyon jól tudják, koalíciós partnerükkel mit kell néha egyeztetni és hogy kell egymással vitázni is, de hangsúlyozom, ez egy dolog.
Még van időm... De még ha akármit tettem volna is vagy mondtam volna is, az elmúlt évek keserű tapasztalatai, amelyek éppen Győr-Moson-Sopron megyében nap mint nap láthatóak, azt mondatnák velem: nem úgy kell módosítani a földtörvényt, ha már módosítjuk, hogy nyissuk ki a kapukat jobban a külföldiek tulajdonszerzése előtt, hanem éppen úgy kell módosítani, hogy csukjuk be a meglévő kiskapukat. Ha önök ebben segítenek nekünk, és ebben együtt dolgozunk, akkor nagyon jó partnerek leszünk; azért, hogy például egy Győrsövényház, egy Győr-Moson-Sopron megyei község területének (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) fél határát ne négy osztrák állampolgár művelje.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)
(19.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť