DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Úgy érzem, kellő figyelemmel hallgattam Bauer Tamás érvelését, és ebben az érvelésben nyomát sem találtam annak, hogy Bauer Tamás a kormánypártok képviselőjeként vagy bármilyen más minőségében külföldieknek földet kívánna eladni. Bauer Tamás arról beszélt, hogy önök, tisztelt ellenzék, meg kívánják akadályozni a gazdasági társaságok és szövetkezetek földhöz jutását, de erre nem sikerülne a népet mozgósítani egy népszavazás erejéig. Tegnapi közvélemény-kutatás szerint - a Magyar Hírlapban - történetesen a polgárok 60 százaléka azzal ért egyet, hogy a külföldiek ne szerezhessenek földtulajdont, de a gazdasági társaságok szerezhessenek. Ha erre nem lehet mozgósítani az állampolgárokat, akkor mozgósítani kell a hazafias érzelmeiket - most mondta ki valamelyik képviselő úr -, és nem arról kell beszélni nekik, Medgyasszay képviselő úr, hogy momentán nem aktuális az, hogy külföldi földet szerezhessen, mert erre nem jön el szavazni, hanem arról, hogy a haza nem eladó.
(19.00)
Ebben a kampányukban, amelyben önök meg kívánják akadályozni - önök tudják, miért - a gazdasági társaságok földhöz jutását, ebben a kampányukban a "magyar haza nem eladó!" jelszava alatt olyan szlogeneket alkalmaztak, amelyek bizony arról szólnak, hogy védjük meg magunkat az idegenektől, védjük meg magunkat attól, hogy ide idegen tőke jöjjön és fölvásárolja a talpunk alól a földet. Nem azt mondta Bauer Tamás, hogy önök idegengyűlölőek, nem azt mondta, hogy mi el akarjuk adni a földet, azt mondta, hogy önök egy olyan senki által föl nem tett kérdésre adnak negatív választ, és mozgósítják e mellett a hazafias érzelmeket - de ezzel veszélyes vizekre is eveznek és idegenellenes hangulatot teremtenek -, amihez a feltett kérdéseknek semmi közük nincsen.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť