RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (független): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Úgy érzem, hogy az első szavazási pontnál nem nagy kétség férhet ahhoz, hogy ezt a szavazáson az állampolgárok meg fogják szavazni - legalábbis a kereszténydemokraták nem fognak ellene kampányolni, azt hiszem.
A második kérdés, amely a földtörvénnyel kapcsolatos, már jobban megosztja a társadalmat és a parlamentben ülőket is. Nagyon szomorúnak tartom, hogy egyes képviselők hozzászólása az ellenzéket külföldiellenesnek tartja.
Kedves Képviselőtársak! A '94-es földtörvény - a köztársasági elnök által - a kihirdetése előtt az Alkotmánybírósághoz került, amely világosan kijelentette azt, hogy a termőföldről szóló törvény korlátozó rendelkezései addig alkotmányosak, ameddig az elbírált korlátozások ésszerű indokai tárgyilagos mérlegelés szerint fennállnak. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a belföldi jogi személy és a jogi személy nélküli más szervezet kizárása a termőföldre vonatkozó tulajdonszerzésből a szerzési tilalmak kijátszásának megelőzését szolgálja. Elő kellene venni a '94-es alkotmánybírósági határozatot, és annak szellemében vitatkoznunk vagy éppen törvényt hoznunk itt a parlamentben. Tovább folytatom még: a jogi személyeken és jogi személyiség nélküli más szervezeten keresztül ugyanis a külföldi magánszemély és jogi személy a szerzési tilalmakat meg tudná kerülni. Ez az Alkotmánybíróságnak a döntése. (Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból: Így van.)
Kedves szövetkezeti Barátaim, Értelmiségiek! Az önök hátán, az önök terhére fognak földtulajdont szerezni a jogi társaságok, mert a szövetkezetek döntő részének ma nincs pénze földtulajdont vásárolni; ezáltal a jogi személyek, az egyszemélyes külföldi társaságok, kft.-k önök elől a földet pillanatok alatt felvásárolják, olcsó áron. (Dr. Kövér László: Nem, rajtuk keresztül!)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)
(18.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť