DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ha valaki egy több mint 35 perces beszédben javarészt megalapozatlan vádakat sorol fel a kormánnyal, a kormánypártokkal, a valutaalappal szemben, nem igazán tudom, az miért halaszthatatlan és rendkívüli, miért házszabályszerű tehát. Egy 35 perces beszédre nehéz 2 percben reagálni, ezért csak néhány kérdésre próbálok meg válaszolni.
Ez a kormány a választók akaratából alakulhatott meg; aki ezt az akaratot kétségbe vonja, az nem a kormányt és a kormánypártokat sérti, hanem a választókat. Fel szeretném hívni képviselő úr figyelmét arra, hogy olyan országokban, ahol soha nem tiltották az egyházak működését, bizony előfordult, hogy szocialista, szociáldemokrata, liberális, sőt kommunista pártok is bekerültek a hatalomba. A mostani ellenzék nagyobb részének megadatott az előző ciklusban, hogy kormánypárt legyen, kormánypárti legyen - nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel.
Ön szerint torz a demokráciánk, mert elutasítjuk az ellenzék módosító javaslatait. Tényszerűen sem igaz ez, hiszen jó néhány ellenzéki javaslatot több törvénynél megszavazott már ez a Ház, de egyébként úgy gondolom, a demokráciák természetéből adódik, hogy elsősorban a kormánypárti javaslatokat szokták megszavazni.
Említette, hogy az előző parlament megadta a lehetőséget, hogy Horn Gyula legyen a külügyi bizottság elnöke. Talán nem emlékszik arra, hogy milyen hecckampány indult ellene, amivel rá próbálták venni a lemondásra.
Említette a tegnapi szavazást. Az ellenzéki pártoknak is észre kellene talán most már venniük, hogy megegyezésre kellene törekedni. A kormánypártok számos kompromisszumos javaslatot vetettek föl, legutóbb Gál Zoltán elnök úr a szakmai szervezetek javaslatait ismertette - ezeket sem fogadták el az ellenzéki pártok. Talán meg kellene próbálni közösen tenni valamit a megegyezésért. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť