SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Amilyen hosszú volt az előterjesztés címe, olyan rövid maga a módosítás, ezzel szemben nagyon fontosnak tartjuk.
Arról van szó - és ebben a Házban sikerült erről már többször is beszélnünk -, hogy az önkormányzatok címzett és céltámogatása önmagában jó rendszer, de működési zavarokat hordoz magában. Bizonyára emlékeznek arra, amikor erről én magam ejtettem szót, hogy hólabdaszerűen görgeti maga előtt azokat a kötelezettséget, amelyeket korábbi évek céltámogatásai, illetve döntései raktak rá.
Ez ügyben mindenféle reformelképzelések és koncepciók vannak kidolgozás alatt, de ezek már nem tudnak vonatkozni a mostani törvényszakaszra. Tehát a '98. évi induló cél- és címzett támogatásoknál működési zavarok lépnének fel ezen koncepciók nélkül. Ezért módosítási javaslatunk összesen két határidő-módosítást tartalmaz, és egyetlen tartalmit. Ez összesen három mondat.
A címzett támogatásokra az önkormányzatok minden év április 14-éig nyújthatják be az igényeiket. Ezt javasoljuk november 14-ére kinyújtani, ekkor állnak rendelkezésre azok a koncepciók, amelyek alapján a döntés-előkészítéseket el lehet végezni.
A másik témában, a céltámogatások ügyében március 14-éig adhatják be az önkormányzatok az igényt. Ezt javasoljuk a következő év, tehát '98. február 2-ára módosítani. Ezáltal lehetővé tesszük az önkormányzatoknak, hogy az időigényes kidolgozási feladatukat elvégezhessék.
Ugyanakkor azonban a hatályos törvény nem tartalmazza azokat a célokat, amelyeket támogatni lehetne - hangsúlyozom: ez a céltámogatásoknál fordul elő - ezért a harmadik mondat, amit javasolunk a törvénybe beiktatni, az legyen, hogy a '97-es célokat javasoljuk érvényesség szempontjából kiterjeszteni a '98. évre is.
Tehát összesen két dolog az, amire felhívom a figyelmet, kérve a támogatást: a két határidő-módosítás technikai módosítást igényel, az érvényesség kiterjesztése pedig az önkormányzatok érdeke, hogy pályázhassanak. Köszönöm szépen. (Taps.)
(17.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť