CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az Állami Számvevőszék múlt év augusztusában jelentést készített a hitel-, bank- és adóskonszolidáció végrehajtásának ellenőrzéséről a Magyar Hitel Banknál, a Magyar Befektetési és Fejlesztési Banknál és a Konzumbanknál. A Számvevőszék jelentéséből nyert tájékozódás szerint a Pénzügyminisztériummal kötött adásvételi szerződéssel 1995 elejétől az MBFB a még állami tulajdonban lévő 63 milliárd forint követelésállomány tulajdonosa. A követelésállomány további kezelése a tulajdonos jogán az MBFB feladatává vált. Az adásvételi szerződésben a vételárat úgy állapították meg, hogy az az állomány névértékének 0,65 százaléka - gyakorlatilag 0,4 milliárd forint - és a követelések érvényesítéséből származó, a költségek levonása után keletkező pénzbevétel 65 százaléka. Ilyen költségek lehetnek a szerződés szerint a szakértőknek fizetett sikerdíj, adók stb. A szerződésben az eladó hozzájárult ahhoz, hogy az MBFB az 1996. december 31-én még fennálló követeléseket leírhatja.
Mivel a fenti határidő lejárt, kérdezem államtitkár urat, hogyan értékeli a bankkonszolidáció lezáródását az MBFB-nél. A követelések hány százalékát sikerült érvényesíteni, ezért milyen összegű sikerdíjat fizettek ki, valamint milyen összegben kerül sor az 1996. december 31-én még fennálló követelések leírására?
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť