DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által felvetett gondok valóban a mindennapi élethez tartoznak, és az Állatorvosi Kamara működését nagymértékben nehezítik.
Az elmúlt évben a működés megkezdésére mintegy húszmillió forintot adott a minisztérium, ebben az évben az átvállalt állami feladatok ellátására egy hasonló nagyságrendű összeg áll rendelkezésre.
A végleges megoldást nem is ez a költségvetési csöpögtetés jelentené ennek a szervezetnek, hanem az ön által is felvetett... - a Pharmavet Kft.-nek valamiféle birtoklása.
Az államháztartási törvény 109/A §-ának (2) bekezdése azt mondja ki, hogy amennyiben a vagyon kezelőjének vételi szándéka van, ezt a vagyont csak pályázat, árverés, tőzsdei értékesítésre adott megbízás útján lehet a pénzügyminiszter jóváhagyásával értékesíteni. Elvileg lehetséges a vagyonkezelői jog átadása is, de ennek valamiféle ellentételezéssel kell párosulnia.
Mindezek ellenére az ön által felvetett megoldási javaslatot nemcsak hogy megfontolandónak tartjuk, hanem járhatónak is, ennek érdekében a Pénzügyminisztérium és az állami privatizációt felügyelő tárca nélküli miniszter asszonnyal a kapcsolatot felvettük, a tárgyalások folynak, s azt a jogi lehetőséget keressük, ami, úgy gondolom, hogy mindnyájunk számára megnyugtató lesz, és senki nem fog ebben a Házban azt követően valamelyik tárcához olyan jellegű interpellációt benyújtani, hogy: kérem szépen, itt megint "lenyúlták" az állami vagyont. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť