DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Sepsey Tamás úgy gondolja, ő hivatott arra, hogy erkölcsi ítéletet mondjon országgyűlési képviselők fölött. Úgy gondolja, ő hivatott arra, hogy egy olyan összeférhetetlenségi törvény alapján, amelyet az Országgyűlés a ciklus közben hozott meg - és mi valamennyien, akik megszavaztuk, olyan feltételeket fogadtunk el, hogy az Országgyűlés ciklusa alatt a képviselőkre már hatályba lépjen ez a törvény, és a képviselők válasszanak, hogyha a törvény hatálya alá kerülnek, akkor melyik pozíciót választják -, Sepsey Tamás úgy ítéli meg, ő morálisan eldöntheti azt, hogy egy ilyen képviselői döntésnek milyen morális tartalma van, és ő ítéletet mondhat a képviselők fölött.
(8.30)
Azt gondolom, hogy ez egy óriási bátorság, főként azok után, hogy az ügynöktörvényt hozta fel példaként, amelyet az önök kormányzása alatt a parlament úgy fogadott el az utolsó időben, a ciklus végén, hogy az akkor ott ülő kormánypárti képviselőkre már ez ne legyen érvényes, ne vonatkozzon. Én azt gondolom, hogy ilyen alapon moralizálni meglehetősen furcsa dolog.
Szavazógépként működik a parlament - mondta Sepsey Tamás. A kormánypárti képviselők felelősségük tudatában szavaznak, és ez mindenütt így van a világon. A szocialista frakcióban nem volt még kötelező szavazás, ennek ellenére a több mint három évi kormányzásunk alatt a szocialista és a szabaddemokraták frakciója biztosította a kormányzáshoz szükséges többséget. Mi ezt nem vagyunk hajlandók szégyellni. Azt gondoljuk, hogy a kormánypárti képviselőknek ez a dolguk, ugyanakkor azon sem vagyunk hajlandók moralizálni, hogyha egyes kérdésekben a lelkiismerete másként diktálja a képviselőknek, akkor máshogyan szavaz, és erre is volt példa - úgyhogy igazából nem értem a napirend előtti hozzászólását.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť