DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! A pedagógusok és más oktatók bérét a felsőoktatásban természetesen a szóban forgó felsőoktatási intézmény fizeti ki. Hogy erre az intézménynek honnan vannak forrásai, erre nézve adott az a válasz, hogy egyfelől az ez évi költségvetésben 32 százalékkal megemelkedett működési támogatásból, másfelől saját bevételeiből. Minden évben így alakult ez: minden évben az összintézményi kiadást az összintézményi bevétel fedezte; az összintézményi bevételben pedig döntő része, de soha nem kizárólagos része a költségvetési támogatásnak van.
Ami a tárgyalásokat illeti, ebben önnek igaza van. A sztrájkbizottsággal tegnap lezajlott a tárgyalás első fordulója. Ezt a tárgyalást azonnal el kellett napolnunk, tekintettel arra, hogy az intézmények által - mint ön is említette - benyújtott többletigények egész egyszerűen összeegyezhetetleneknek bizonyultak. Csak elrettentésként mondom el az egyik intézmény példáját - 42 intézmény nyújtott be egyébként többlettámogatásra igényt -; az egyik intézmény például a közalkalmazotti bértábla szerinti minimálbérek beállításán - amely a felsőoktatásban közismerten mintegy húsz-egynéhány százalékos béremelést eredményez - felül gondolta a KIÉT-en megkötött 17 százalékos béremelkedési megállapodást is érvényesíteni, és ennek költségeit kérte volna a költségvetéstől.
Tehát ilyen anomáliák vannak a beérkezett adatokban, ezeket az intézményekkel végig kell tárgyalnunk, ezeket az intézményekkel tisztáznunk kell; és ahogyan miniszterelnök úr is kötelezettséget vállalt rá, a tényleges hiányt, azt a hiányt, amit az intézmény nem tud más módon pótolni, természetesen a kormányzat állni fogja.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť