DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tudom, hogy folynak tárgyalások, reménykedhetünk abban, hogy a felsőoktatásban talán nem lesz sztrájk; de a mai napig is nagyon sok a bizonytalanság abban, hogy miből is lesz finanszírozva végül a felsőoktatási intézményekben a pedagógusok kötelező béremelése. Sajtóhírek szerint mintegy hatvan felsőoktatási intézmény - a nyolcvanból - nem tudja saját erőből előteremteni a szükséges forrásokat, támogatásokat kér és vár.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három felsőoktatási intézménye is elkészítette és megküldte önöknek azt a kimutatást, amely tartalmazza, hogy mintegy 50-60 millió forintra lenne szükségük, hogy a béreket kifizessék - ami megtörtént -, és a működési zavartalanságot is biztosítani tudják az intézményekben. Ez a hír megjelent a megyei lapokban is, amely természetesen a kormány, a minisztérium és az intézmények közötti feszültségeket már levitte tanulók és azok szülei felé is. Hiszen több szülő érdeklődött, hogy vajon például a mezőgazdasági főiskolán a gyakorlati oktatásba még nagyobb összeggel kell-e beszállniuk, hogy biztosítva legyen a gyakorlati oktatás.
Kérdezem ezért államtitkár urat, ki fogja végül is megfinanszírozni a hiányzó forrást a béremeléshez: a központi költségvetés, amire tegnap miniszterelnök úr itt beszédében garanciát vállalt, a felsőoktatási intézmények vagy esetleg a diákok szülei.
Várom szíves válaszát. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť