HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban igaz, hogy az előző kormány hozott egy ütemtervet az ingatlanok átadásáról, és ehhez megfelelő pénzügyi kereteket is elhatározott hosszú évekre szólóan.
A másik tény, hogy 1995 májusában a négy történelmi egyházzal megállapodtam abban, hogy elkészítik azoknak az ingatlanoknak a jegyzékét, amelyeket természetben kívánnak visszakapni, illetve az ellenértéküket pénzben. A jegyzéket véglegesítették, és most folyik az egyeztetés egyházak, önkormányzati szövetségek és más szervezetek között, az erre vonatkozó törvénymódosítás elkészült, amely ugyanúgy ott van az önkormányzatoknál, mint az egyházaknál, és amelyet a parlament elé fogunk terjeszteni.
A harmadik, amit szíves figyelmébe ajánlok, a következő: eddig kétezer darab egyházi ingatlan sorsa rendeződött, három és fél ezer sorsa rendezésre vár. Azt is figyelembe kell venni ugyanakkor ezek kapcsán, hogy jó néhány olyan döntés van vagy vár megszületésre, amellyel kapcsolatban viták folynak.
Egyfelől általános és konkrét rendezést kívánunk, másfelől pedig azon önkormányzatok számára, akik kulturális, oktatási vagy netán szociális feladatokat látnak el ezekben a volt egyházi vagy visszaadott ingatlanokban, a költségvetés biztosít megfelelő pénzügyi normatív támogatást.
És végül még valamit szeretnék hangsúlyozni: ez pedig az, hogy minden érintett féllel megegyezésre törekszünk, de nagyon nehéz azokat rendezni, amikor elkezdtek építkezni, elkezdték kiváltani az egyházaknak átadott ingatlanokat több helyütt anélkül, hogy ennek meglett volna a pénzügyi fedezete. Rövidesen megnyugtató megoldást születik. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť