BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Tudvalevő, hogy Magyarországon a tulajdon újraosztása folyik, igen sok kisember tulajdonhoz jutott, és közülük nagyon sokan forráshiánnyal küszködnek. Példaként hadd mondjam el önöknek: egy parasztembertől, aki januárban lead egy hízott marhát vagy netalán hízott sertéseket, rögtön, abban a pillanatban levonják a forgalmi adót.
De mondom tovább: a tavaszi vetéskor, műtrágyázáskor igen sok műtrágyát vásárol, és ezeknek az embereknek erre a pénzre, az áfára szükségük lenne, és majd év közben, az őszi vetésekre szintén kellene a pénz, de csak 1 millió 700 ezer forint forgalma volt, és emiatt nem kapja meg, csak a következő évben.
Semmiképpen nem tudom önnek ezt a válaszát elfogadni. Jó ez a nagygazdáknak, a termelőszövetkezeteknek, de annak a sok embernek, aki nálunk van (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), a kisembereknek ez nem jó, akik; még egyszer ismétlem: forráshiányban szenvednek. Nem fogadom el a válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť