IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Az M5-ös autópályát elkerülő, a nemzetközi fuvarozásban részt vevő kamionok változatlanul nagy környezeti terhelést jelentenek az autópálya mellett fekvő településeknek, különösen Lajosmizse, Örkény, Alsónémedi esetében. Lajosmizse szimmetrikusan helyezkedik el az 50-es út tengelyén, a megnövekedett személyautó-forgalom és a belföldi szállítmányozás is az ismert nehézségeket okozza, ezért a nemzetközi fuvarozást nem kellene korlátozás nélkül erre az útszakaszra engedni. Tudomásom szerint az árufuvarozási engedélyek - más néven az útvonalengedélyek - kiadásánál ismert a nemzetközi gyakorlatban, hogy az autópályát határozzák meg országokon való áthaladási lehetőségként.
Kérdezem államtitkár urat:
Van-e valami akadálya annak, hogy az útvonalengedélyek kiadásánál az autópálya melletti túlterhelt települések igénybevétele tiltva legyen a külföldi kamionoknak?
Ha az engedélyekről országonként bilaterális egyezményekben kell megállapodni, próbáltak-e ilyen szándékot érvényesíteni?
Magyarországnak teljesíteni kell az euronormákat a kamionokra vonatkozóan, ha az Európai Közösség országaiba akar szállítmányozni. Hazánkban is vannak előírások a gépjárművek műszaki állapotára vonatkozóan. Vajon mi betartatjuk-e ezeket a normákat a sűrűn lakott településeinken való áthaladást is figyelembe véve?
Egyáltalán megvannak-e a szükséges ellenőrzési feltételek a végrehajthatóságra?
Mindezeket figyelembe véve, államtitkár úr, milyen lehetőséget lát a hazánk forgalmas útjai mellett élő lakosok védelmére?
Várom válaszát. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť