DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Érdekes jelenségnek lehetünk tanúi. Ahhoz, hogy megtudjuk, kinek-kinek mi is a pontos álláspontja, lehet hogy három ciklust kell végigvárnunk. Én emlékszem annak az agrárjelentésnek a vitájára és arra is, hogy az akkor minisztereket miként védték, amikor mi azt mondtuk, emberek, nincs megművelve a föld egy része. Dehogyis nincs megművelve, mondta az akkori kormányoldal. No, maradjunk annyiban, hogy valóban sok megműveletlen földterület van. Három ciklus már eltelt, mondtuk ezt elégszer, tehát ne azon vitatkozzunk, hogy ez tényszerű-e vagy sem. De ezen nem segít az, ha azt támogatjuk, hogy minél több föld kerüljön ki véglegesen a mezőgazdasági művelésből.
Érdekes fölvetésre ad okot az, hogy az állattenyésztő telepeket a preferenciákból vagy miből ki akarják hagyni, az ipari parkokat meg be akarják venni. De ez olcsó dolog lenne. Meggyőződésem, ha a Nemzeti Földalapról van szó, akkor sokkal inkább az agrárgazdaság, a környezet és a természet szempontjait kell előtérbe helyezni, ez pedig azt jelenti, hogy ami mezőgazdaságilag művelhető, azt művelésben kell tartani. Ennek egyik eszköze a Nemzeti Földalap, a másik az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló törvény betű és szellem szerint való betartása, a költségvetési támogatások odaadása, a nemzeti agrár-környezetvédelmi program beindítása. És ha még ezek után is van megoldásra váró iparipark-igény, önkormányzati lakóparkigény, akkor reális értékelés alapján dönthet úgy az arra illetékes, hogy ennek a földterületnek a terhére vagy valamilyen más megoldással kívánja megvalósítani ezt a célját, ami adott esetben lehet, hogy üdvözlendő.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť