DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Ön mondta ki, hogy ilyen megoldások vannak. Ezeket mi támogatjuk: a szelektív hulladékudvarokat, ezeket a technológiákat, a zsákos rendszereket támogatjuk. Amennyiben az önkormányzat igényli, a KAC-ból és egyéb, a minisztériumban működő alapokból lehívható pályázati pénzforrásokkal ezeket finanszírozhatjuk. De egyetlen önkormányzatot sem kényszeríthetünk arra, hogy márpedig akkor ilyen és ilyen rendeletet alkosson a szemétdíjra vonatkozóan. Ez nyilvánvalóan az önkormányzat bölcsességére, valamint az ott élő emberek és az önkormányzat viszonyára vonatkozik, hogy aztán megválasztják-e majd őket vagy sem.
Amit a hulladékudvarok, illetve a technológia vonatkozásában mondott: igen, hazai technológiát próbálunk preferálni ebben az ügyben, és azokat az új regionális lerakókat, amelyek épülnek, csak azzal a feltétellel támogatjuk, ha nemcsak a szelektív gyűjtés, hanem az újrahasznosítás technológiája is belefoglaltatik, mert egyébként nem érne semmit az egész.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť