IVÁNCSIK IMRE

Full text search

IVÁNCSIK IMRE
IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Mint ahogy a képviselő úr kérdéséből is kiderült, ez már a harmadik kormányzati ciklusát megérő probléma, ami, úgy érzem, nagyon rövid időn belül meg fog oldódni.
A Honvédelmi Minisztérium '97. április 3-án adta át a vagyonkezelő szervezetnek ezt a feleslegessé vált ingatlant, és - mint ahogy a képviselő úr utalt rá - hosszú ideje folynak tárgyalások a hasznosítást illetően. Ilyen biztató és eredményes tárgyalás azonban nem volt még, mint ami november 28-án lezajlott. Ott elhangzott - ami eddig egyébként hiányzott a hasznosításhoz -, hogy készül, és első olvasatban már tárgyalta is a testület Dombóvár város településfejlesztési koncepcióját. Ezen a megbeszélésen egy olyan megállapodás született, hogy ez év december 31-éig egy, a főépítésszel egyeztetett olyan terv készül, ami az elvárásokat kielégíti.
Hogy érzékeltessem az ügy felgyorsulását, 28-át követően mindjárt másnap, 29-én, a helyi kirendeltségvezető írt egy levelet az országos központ számára, ami úgy szól, hogy olyan volt a megbeszélés, amely mindkét fél számára elfogadható, és illeszkedik a vagyonkezelő szervezet középtávú hasznosítási koncepciójához is. Tehát tulajdonképpen az van hátra, hogy ha ez a terv december végéig elkészül, a testület jóváhagyja, akkor a következő év első csomagjában, tehát a jövő év elején végre, mindannyiunk örömére ez az ingatlan az önkormányzat tulajdonába kerülhet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť